Stille Omgang met bijbelse poëzie en vertelkunst

Stille Omgang met bijbelse poëzie en vertelkunst

Psalm 120 – 124: Pelgrimsliederen voor onderweg

Voor menig pelgrim is aankomen in Santiago de Compostela een diepgaande ervaring. Anderen trekken vanuit eenzelfde verlangen door Umbrië in het voetspoor van Franciscus. Ook de Bijbel kent zijn geliefde pelgrimsoord, getuige de vele liederen en psalmen die er speciaal voor gecomponeerd zijn. Dat is Jeruzalem, stad van Vrede, dé heilige stad bij uitstek: ‘ Ja, daarheen richten zich onze voeten!’

In deze psalmvierdaagse concentreren we ons op de eerste reeks van pelgrimsliederen: de psalmen 120-124. Door met aandacht te kijken naar hun poëtische vorm komen we stap voor stap op het spoor van de innerlijke dynamiek en de kracht van deze liederen. Zo leren we hun waarde kennen voor ons eigen concrete leven van alle dag.

Voor wie kennis wil maken met het boek van de Psalmen is deze vierdaagse uitermate geschikt. We leggen hiermee tegelijk ook een basis voor de Lectio Divina, de beproefde leeswijze van de monniken. Diepgaand lezen, mediteren en bidden vanuit de Schrift. Een pelgrimstocht die ons uiteindelijk zal  binnen voeren in de stilte, voorbij de woorden. Steun voor onderweg.

Voor meer informatie: Stille Omgang met bijbelse poëzie en vertelkunst