Preek 26e zondag door het jaar A

Vandaag krijgen we in de lezingen van deze viering een spiegel voorgehouden. God wil ons laten weten dat we een eigen verantwoordelijkheid hebben. Hij wil het goede voor ons, maar dan moeten wij het wel zelf kiezen. Hij respecteert de keuzes die wij maken.

En dan zijn er twee mogelijkheden: ja of nee. Twee wegen: een rechte en een kromme. Als we kiezen voor God dan vinden we het leven, leert ons het geloof. Maar wijzelf zwalken vaak tussen geloof en ongeloof, tussen opstandigheid en vertrouwen. We zeggen dat we geloven, maar dan geloven we het wel! En soms keren we ons af van God en komen later tot inzicht dat we de verkeerde keuze maakten.

God houdt ons aan ons woord. Als we in Hem geloven zal Hij ons nooit afschrijven. Hij is een barmhartige God. Dat heeft Hij ons in Christus, zijn Zoon, bewezen. Dat vieren wij in deze Eucharistie.

Lees de preek hier: 01-10-2017 – Preek 26e zondag door het jaar A