Preek 33e zondag door het jaar A

Met elkaar zijn we hier een verzameling van getalenteerde mensen. Als we al die kwaliteiten zouden bundelen zouden we alle problemen kunnen oplossen.. tenminste als we ons talent niet voor onszelf houden.

Daar gaat het vandaag over. Over die meerwaarde van de gaven die we van God ontvangen en ons eigen maken. Wat doen we daarmee…Want de Heer verwacht er iets van. Hij heeft die talenten uitgedeeld en aan ons uitbesteed. Zo worden we ertoe uitgenodigd ons ten dienste te stellen en zo ons talent, talenten te gebruiken. Dan is er veel meer mogelijk dan je denkt. Alleen niets doen is geen optie want dat is in alle opzichten onvruchtbaar. De Heer heeft heel veel in ons geïnvesteerd. Komt het er ook uit ?

Aan ons om te beantwoorden in deze Eucharistie en met heel ons leven.

Lees de preek hier: 19-11-2017 – Preek 33e zondag door het jaar A