Preek Nieuwjaarsdag 2018 – Heilige Maria Moeder van God

Nieuwjaarsdag 2018 – Moederschap van Maria

Het is vandaag de achtste dag van het Kerstfeest. Volgens de Joodse Wet moesten jongens op de achtste dag na de geboorte worden besneden. Zo ook Jezus. Bij die gelegenheid werd de naam aan het kind gegeven. Het Kind van Maria en Jozef ontving dan ook op deze dag zijn Naam: Jezus. Zoals Hij door de Engel bij de aankondiging was genoemd.

Vandaag is voor ons tevens de eerste dag van het nieuwe kalenderjaar. Op de drempel van 2018 houdt de Naam van Jezus ook voor ons een blijde boodschap in: God is reddend onder ons gekomen. De nieuwe menswording van Gods Zoon met Kerstmis is voor ons de garantie dat de Heer ook met ons zal zijn in het jaar dat we nu betreden. En ook al lopen onze agenda’s alweer snel vol met allerlei afspraken, moge er nog genoeg ruimte blijven opdat de Heer ons kan blijven verrassen en verwonderen. En geve Maria dat wij, net als zij, het geheim van Kerst in ons hart mogen bewaren en in stilte overwegen. Dan wordt 2018 een zegenrijk nieuwjaar.

Lees de preek hier: 01-01-2018 – Preek Nieuwjaarsdag – Heilige Maria Moeder van God