Preek 5e zondag van de Veertigdagentijd door het jaar B

Broeders en Zusters, welkom op deze 5-e zondag van de Veertigdagentijd. Er zijn van die psalmen en teksten die je niet loslaten. Bijvoorbeeld psalm 126: wie zaaien onder tranen zullen oogsten met vreugde.

Vandaag wel heel toepasselijk wanneer we Jezus in het evangelie horen over de graankorrel die moet sterven om vrucht voort te brengen, om te leven.

Kunnen wij dit ook zo zien en beleven ? Naarmate de tijd richting Pasen vordert wordt het steeds meer herkenbaar voor Hem, voor heel de zin van onze verlossing. Aan ons om met Hem mee te gaan en durven dezelfde gevolgtrekking voor ons leven te maken. Doen we dat dan zal het een geweldige oogst opleveren. Volgen wij Hem in leven, dood en verrijzenis.

Erkennen we nu eerst waar we krampachtig onszelf zochten en angst hadden om tot zaad, graankorrel te worden opdat en omdat we door Hem leven.

Lees de preek hier: 18-03-2018 – Preek 5e zondag van de Veertigdagentijd door het jaar B