Preek 4e zondag van de Paastijd door het jaar B

De vierde zondag van Pasen is de zondag van de goede Herder, omdat we uit het Johannesevangelie lezen waarin Jezus zichzelf de goede Herder noemt.

Alweer ruim een halve eeuw heet deze zondag ook wel roepingenzondag. Vandaag bidden we wereldwijd om bijzondere roepingen: dat de Heer aan zijn Kerk priesters en diakens, religieuzen, monniken en monialen en godgewijde leken mag schenken. Dat vele vrouwen en mannen gehoor mogen geven aan de roepstem van de goede Herder

Met Pasen vieren wij het nieuwe leven dat Jezus ons door zijn opstanding uit de dood heeft geschonken. Hij is de Herder die zijn leven voor ons en aan ons heeft gegeven. Dit nieuwe leven ontvingen we bij ons doopsel en als het goed is groeit het in ons. Dit leven hebben we niet alleen voor onszelf gekregen, maar van God ontvangen om door te geven. Ieder heeft daartoe een eigen roeping, dat wil zeggen opdracht van God, gekregen. Laten we ons allen op onze eigen roeping bezinnen en ons leven tegen het licht van het evangelie houden. Om te zien in hoeverre het verrijzenisleven van Jezus in ons leeft en groeit.

Lees de preek hier: 22-04-2018 – Preek 4e zondag van de Paastijd door het jaar B