Preek 6e zondag van de Paastijd door het jaar B

Broeders en zusters, vriendschap is in ons leven iets heel kostbaars.

Ook met onze buren, met onze broers en zussen of zelfs met onze kinderen kunnen we een vorm van vriendschap beleven. Vertrouwd met elkaar zijn, elkaar veel toevertrouwen, veel delen met elkaar, genieten van elkaars gezelschap.

Jezus noemt zijn leerlingen en ik denk ook ons vandaag: vrienden. Wij mogen vrienden van de Heer zijn, zijn vriendschap gaat naar ons uit. Dat is een kostbaar geschenk.

De eucharistie is bij uitstek het middel om dat te beleven. Als wij het offer van Jezus mee opdragen en zijn lichaam en bloed ontvangen, komt Hij ons zeer nabij als onze beste Vriend. Laten wij ons hart hiervoor openen.

Lees de preek hier: 06-05-2018 – Preek 6e zondag van Paastijd door het jaar B