Preek 11e zondag door het jaar B

In deze tijd van het jaar groeit en bloeit er van alles in tuinen en op akkers. Vandaag horen we in de lezingen uit de Bijbel hoe dit groeien en bloeien door de profeten en door Jezus zelf wordt gezien als een symbool van en verwijzing naar het Rijk van God dat zich in ons en onze wereld baan breekt.

Zoals het kiemen van zaad en het groeien van planten telkens weer een wonder is, zo voltrekt zich ook op wonderlijke wijze een soort van groei van het Woord van God in ons hart en op de akker van de wereld.

God zelf zorgt voor het zaad dat Hij door Jezus en zijn leerlingen in deze wereld uitstrooit. Dit zaad kiemt en groeit op zonder dat we weten hoe. “Uit eigen kracht brengt de aarde vruchten voort”. Zo werkt God in ieder van ons en door ons in onze wereld.

Laten we ons hart in deze Eucharistieviering openen voor Gods Woord en voor het sacrament van het Lichaam en Bloed van Christus waardoor Gods Geest in ons zijn werk doet. In het kleine en onaanzienlijke verbergt zich het grote geheim van goddelijk heil. De gekruisigde Christus is uit de dood verrezen en leeft. Zo mogen ook wij delen in zijn dood om uit te groeien tot eeuwig leven.

Lees de preek hier: 17-06-2018 – Preek 11e zondag door het jaar B