Preek Maria Tenhemelopneming 2018

We vieren vandaag het Zomer-Paasfeest: het hoogfeest van de tenhemelopneming van Maria. In de lente vieren we de verrijzenis en hemelvaart van Christus. In de hoogzomer de verrijzenis en tenhemelopneming van Zijn moeder.

Maria is in. Alle secularisering en ontkerkelijking ten spijt blijft Maria populair. Rozenkransen hangen aan autospiegels en om de halzen van wereldsterren; bedevaarten zijn meer dan ooit in trek en er worden nog altijd massaal kaarsjes gebrand bij de beelden van Maria. Door gelovigen en minder-gelovigen; door oud en jong.

Maria is één van ons. Herkenbaar, tastbaar, invoelbaar. Als een mens van vlees en bloed is zij door God uitgekozen om de moeder van Zijn Zoon te worden. Maar zij is ook de moeder van alle gelovigen. In haar leven wordt zichtbaar wat er gebeurt als je ‘ja’ tegen God zegt. Dan wordt je zwanger van God; dan draag je zijn Zoon in je hart en je lijf. Dan word je met ziel en lichaam ten hemel opgenomen.

Maria staat model voor alle gelovigen. Als je ingaat op de uitnodiging van God dan gebeuren er grote dingen in je leven. Daarvoor danken wij de Heer op deze gloriedag van Maria.

Lees de preek hier:

Pictogram

Preek Maria Tenhemelopneming 2018 45.46 KB 50 downloads

Preek Maria Tenhemelopneming 2018 ...