Preek Sacramentsdag 2019

Op deze tweede donderdag na Pinksteren vereren wij dankbaar Christus’ blijvende aanwezigheid onder ons in Brood en Wijn, tekenen van Zijn Lichaam en Bloed, als sacrament van het nieuwe verbond, van Zijn zelfgave in de kracht van de heilige Geest.

Christus heeft zijn leven gegeven ten bate van velen. Aan zijn leerlingen gaf Hij het brood om aan anderen uit te delen. Wij vieren de Eucharistie als een heilige overlevering die wij ontvangen hebben om op onze beurt door te geven.

In dit Sacrament aanbidden en ontvangen wij Christus die het levende brood is, dat uit de hemel is neergedaald. Door het brood van zijn Lichaam dat Hij geeft zijn wij allen tot één gemeenschap samengevoegd, zoals de vele graankorrels samen één brood vormen.

Jezus sprak over het Rijk Gods, genas allen die genezing nodig hadden en stilde de honger van het volk. Naderen wij nu tot Hem in het besef van onze zwakheid, belijden wij onze zonden van verdeeldheid en bidden wij om Gods ontferming om in deze Eucharistie één te worden.

Lees de preek hier:

Pictogram

Preek Sacramentsdag 2019 37.59 KB 75 downloads

Preek Sacramentsdag 2019   ...