Preek Hoogfeest H. Willibrord

“Gedenkt uw leiders, die u het eerst het woord van God verkondigd hebben. Haalt u weer hun leven en de afloop van hun leven voor de geest. Neemt een voorbeeld aan hun geloof” Dit houdt de brief aan de Hebreeën ons vandaag voor.

Enkele maanden geleden stonden wij als communiteit bij het graf van Sint Willibrord. Als pelgrims waren we naar Echternach gereisd om onze patroon te eren. En we verwonderden ons over het feit dat een Engelse monnik in die donkere 8e eeuw over zee en land zover was gegaan om het evangelie te verkondigen.

Staande in een traditie van eeuwen is deze viering tegelijk ook een hernieuwing van onze doopbeloften en van onze professie als monnik. Naar het voorbeeld van Willibrord willen ook wij vreugdeboden zijn en de uitdaging van een nieuwe evangelisatie aangaan en in onze tijd.

Lees de preek hier: