Preek 19e zondag door het jaar A

Het is een behoorlijk open deur om te zeggen dat we een nogal tumultueuze, turbulente tijd doormaken. Er gebeurt van alles ; zoveel tegelijk in het groot, in het klein. In de grote wereld en ons eigen persoonlijke leven.

Het is een stormachtige periode waar we middenin zitten. Dan is het zaak om in het hart, in het oog van de storm de rust en het innerlijk te ( her ) vinden om je kalmte te bewaren er  niet ( in ) onder te gaan.

Uiteindelijk lukt dat alleen in en door Christus. Hij is sterker dan alle soorten ‘tegenwind ‘ hoe hard of onverwacht die ook kan opsteken. Hij komt op ons toe en weet wat er speelt.

Dat gold zijn profeten ( Elia ) apostelen ( Paulus ) en wij mogen Hem ook aan boord weten zodat de wind gaat liggen…

Lees de preek hier:

De eucharistie wordt vandaag niet uitgezonden via YouTube.