Preek eerste Kerstdag 2020

Broeders en Zusters, van harte U allen een zalig kerstmis toegewenst !

De vraag wat ‘doen we met de kerst ‘hebt U ingevuld door hier vandaag de geboorte van onze Heer Jezus mee te vieren. Afgelopen nacht was het Lucas die sfeervol het kerstverhaal schilderde. Bij Mattheús was het de ordening en verhelderende opsomming en benoeming van de gebeurtenissen.

Vandaag op dit hoogfeest van Christus ‘geboorte is het Johannes die ons in een hoge theologische vlucht meeneemt om dit mysterie te duiden. Het Woord is Vlees geworden.

Wat dit voor ons en onze naar kerstmis en Christus ‘zoekende mensengemeenschap inhoud horen we deze dag. Een dag die de Heer heeft gemaakt en gegeven. Laten wij met dit kerstfeest de Heer zoeken. Hij die ons altijd als eerste zoekt.

Lees de preek hier:

Bekijk de eucharistie hier: op YouTube.