Preek 7e zondag door het jaar C

In onze complexe tijd valt het niet mee om de ware belangen op een juiste manier af te wegen. Want waar doe je goed aan ten opzichte van God, je naaste, jezelf en van de wereld en maatschappij ? Als het tot jezelf beperkt blijft is het alleen maar eigen belang – egoïsme. Wanneer het er om gaat je concurrenten uit te schakelen onderscheid je jezelf niet van je tegenstanders.

Er gaat iets – Iemand – bovenuit die ons oproept tot een levenswijze van radicale vergevingsgezindheid; van de barmhartigheid van God zelf. Jezus leeft zelf dit alles voor en draagt het uit met heel zijn spreken en handelen. En Hij verwacht dit ook van ons. Het is wellicht het moeilijkste van de praktijk van het christen- zijn en het meest uitdagende. Want als we hiertoe in staat zijn worden we echt die vrije mensen die we verlangen te zijn..

Download de preek hier:

Bekijk de eucharistie hier: