Preek 3e zondag van de Paastijd 2022

Het vieren en beleven van het Paasfeest mag  steeds meer tot ons doordringen. Het belang van Pasen is zo groot dat het een enorm verschil uitmaakt of het de tijd betreft ervoor of/en erna. Voor de leerlingen van Jezus alsook voor ons nu.

Want het paasgebeuren voltrekt zich in het leven van de apostelen. Petrus en Johannes zijn eerste getuigen maar het is evenzeer voor ons  zodanig ingrijpend dat het ons nu mag aangrijpen.

Dan gaat het niet om al wat we doen of mee bezig zijn maar wel om de grondtoon van de liefde en overgave aan Jezus de verrezen Heer die telt. Pasen wordt dan de oogst van de roeping van ons leven om het paasgeloof tot getuigenis te maken van wat ons in alles bezielt. Dat doet wonderen. Dat maakt een herderlijke en broederlijke liefde mogelijk en enorme reikwijdten.

Download de preek hier:

Volg de eucharistie: