Volg de verbouwing van Hoeve Betlehem

Geplaatst op

Natuurlijk willen wij u op deze website ook op de hoogte houden van de voortgang van de verbouwing! Ze zal plaatsvinden in twee fasen:

I. Verbouwing van het huidige deel, gestart op 22-10-2018

II. Verbouwing van de zogeheten hooischuur, dat zal starten op een nader te bepalen datum.

Fase I zal in vijf stappen plaatsvinden:

  1. Voormalige wagenloods wordt conferentiezaal (oktober 2018 – januari 2019)
  2. Voormalige werkplaats wordt boekbinderij (november 2018 – december 2018
  3. Voormalige boekbinderij wordt logiesdeel met 12 kamers (januari 2019 – juni 2019)
  4. Voormalige melkhuis/zorgboerderij wordt keuken (medio juni 2019 – augustus 2019)
  5. Voormalige kunstmestloods wordt winkel- en bergruimte (september-oktober 2019)

Onze architect heeft er de volgende tekeningen van gemaakt:

Via onderstaande berichten willen wij u met regelmaat op de hoogte houden:

Week 3 – 5 tot en met 9 november

 Graven en leidingen leggen …  Maar ook nieuwe kozijn plaatsen !!  En isoleren … br. Andreas zit er straks warmpjes bij in zijn nieuwe boekbinderij …

Posted in Verbouwing Hoeve Betlehem | Reacties uitgeschakeld voor Week 3 – 5 tot en met 9 november

Week 2 – 29 oktober tot en met 2 november

Breken … graven … en een klein beetje afwerken …  Slopen voor de riolering …  Slopen voor de keuken van de toekomstige conferentiezaal …  Slopen in de voormalige zorgboerderij …  De verkleinde garderobe heeft wel weer lambrisering ! En ondertussen: (Heel veel) Inpakken in de boekbinderij !!

Posted in Verbouwing Hoeve Betlehem | Reacties uitgeschakeld voor Week 2 – 29 oktober tot en met 2 november

Week 1 – 22 tot en met 26 oktober

Het is begonnen … met … SLOPEN !! De doorgang naast de winkel: De doorgang naar de nieuwe conferentieruimte: Het begin voor de vloer van de nieuwe conferentieruimte:  

Posted in Verbouwing Hoeve Betlehem | Reacties uitgeschakeld voor Week 1 – 22 tot en met 26 oktober

Werk vooraf …

Voordat de eerste fase startte, was er al sprake van veel voorbereidend werk! Er is een parkeerplaats gemaakt aan de achterzijde van de hoeve: De oude opslagloods is al voor een deel verbouwd, nu in gebruik als werkruimte: De loods op het binnenplein is uitgeruimd: De zorgboerderij is verhuisd (weinig Lees verder →

Posted in Verbouwing Hoeve Betlehem | Reacties uitgeschakeld voor Werk vooraf …

Alle foto’s in deze berichten zijn van onze eigen hand.