2018 – 2021

Geplaatst op

Eind 2018 is begonnen met de verbouwing van wat toen nog Stiltecentrum heette.

De monniken leven van het werk van hun handen. Voor de Sint Willibrordsabdij is dit werk voor een belangrijk deel gelegen in het bieden van gastvrijheid. De organisatie van het centrum was in de afgelopen jaren steeds effectiever geworden. Zo is het aantal bezoekers significant toegenomen. De vraag is echter nog altijd groter dan het aanbod.

Door het unieke karakter van het centrum en de veelbelovende perspectieven was het mogelijk om steeds meer activiteiten voor grotere groepen van personen aan te bieden en een accommodatie voor meer groepen te faciliteren.

Daarbij zal er ook voor de broeders werkgelegenheid worden geschapen. Twintig jaar na de eerste aanpassing van de voormalige boerderij gebouwen was de tijd gekomen voor een  beslissende stap om de organisatie professioneler en efficiënter te laten zijn. Dit is gerealiseerd middels een verbouwing die de verschillende ruimtes flexibeler bruikbaar maakt zodat er ook parallelle activiteiten plaats kunnen vinden en zo een hoger rendement kan worden gehaald.

Bij de keuze voor deze verbouwing ging het om drie kernelementen:

  • Een vernieuwd bewustzijn van onze zending om als monastieke gemeenschap te getuigen van het Evangelie ten dienste van kerk en samenleving door het bieden van gastvrijheid.
  • Een kwalitatieve verbetering van de bestaande gebouwen waardoor ook op de langere termijn het aanbod door de gasten/gebruikers gewaardeerd zou worden.
  • Een adequaat verdienmodel voor het levensonderhoud van de huidige communiteit.

Eind 2020 was de verbouwing compleet en is het onder een nieuwe naam in gebruik genomen: Abdijhoeve Betlehem.

Benedictijnen
Bouw van de Abdij
1952 – 2013
2014 – 2015
2018 – 2021