Lezing Dom Michael Casey bezocht in Tilburg

Individu en gemeenschap in de monastieke spiritualiteit.
Michael Casey in Tilburg 23-10-2016Het loslaten van je individuele wil is in monastieke gemeenschappen heel belangrijk om tot echte cooperatie te kunnen komen. Dat verdiept de spirituele diepgang van het leven. Dit was de boodschap van een van de meeste spraakmakende auteurs op dit gebied in zijn lezing op 23 oktober in Tilburg. De lezing werd mede georganiseerd door onze br. Thomas Quartier vanuit de leerstoel Monastieke Studies aan de KU Leuven. Vier broeders namen aan de druk bezochte en indrukwekkende bijeenkomst deel. Dom Michael ontleende een mooie impuls aan dirigent Herbert von Karajan: “Leden van een orkest moeten de muziek in hun hart hebben én leren op hetzelfde moment in te zetten”. Dat is een goede leidraad voor iedere communiteit – en voor iedereen die als individu met anderen gemeenschap wil vormen.