Abdij weekeind: Vind je Kiemcel. Tijd en ruimte voor het klooster in je leven.

Vind je Kiemcel.

Tijd en ruimte voor het klooster in je leven.

Stiltecentrum St. Willibrordsabdij Doetinchem – 24-26 februari 2017.

Begeleiding:

Prof. Dr. Thomas Quartier osb

Abt Henry Vesseur osb

Omschrijving:

Kiemcellen zijn afgezonderde deeltjes, maar ze bevatten het volle leven. Kloosterleven kan met een kiemcel worden vergeleken. Schijnbaar afgescheiden van de wereld oefenen kloosters een grote aantrekkingskracht uit – op hun bewoners, hun vrienden en velen die in het voorbijgaan gegrepen worden. Nog belangrijker dan het gebouw is het klooster dat ieder mens in zijn innerlijk draagt. De ware kiemcel ben jezelf, je moet hem alleen vinden. Tijdens dit weekend gaan we samen op zoek!

In het boek Kiemcellen staan ontmoetingen waarin aan de hand van kunst en engagement benedictijnse spiritualiteit voor het leven van vandaag wordt gezocht. Dit soort zoekbewegingen kun je het beste delen wanneer je er tijd en ruimte voor maakt. Proef het kloosterleven en vind je kiemcel. Ons weekend is geen training, maar een kennismaking, een gedeelde weg. Samen met de auteur van het boek, br. Thomas Quartier osb, en abt Henry Vesseur osb gaan we in dialoog over inzichten en oefenen we basishoudingen van het monastieke leven. We leven in het ritme van de abdij, krijgen impulsen en beleven meditatieve momenten.

Een unieke gelegenheid om het idee van je kiemcel aan den lijve te ervaren. Een spannende kennismaking voor hen die nog niet vertrouwd zijn met het kloosterleven en een verrassende verdieping voor bekenden, vrienden en oblaten – gevorderden en beginners.

Als achtergrondliteratuur:

KiemcellenThomas Quartier, Kiemcellen. Van klooster naar wereld (Heeswijk: Bernemedia 2016)

Kosten: € 150,00 (all in). Lakenhuur € 10,00. Kamers met toilet en douche.

Aanvang op vrijdag om 16.00 uur. Vertrek op zondag om 14.00 uur.

Aanmelden bij mevr. L. Vloemans per email: stiltecentrum@willibrords-abbey.nl

Deze tekst als pdf: Kiemcel weekend 24-26 februari 2017