Preek 1e zondag van de Advent door het jaar C

Vorige week sloegen wij de laatste liturgische bladzijde om en vandaag is kerkelijk gesproken het nieuwe jaar al begonnen. We gaan ons voorbereiden op de komst van de Heer. Het woordje ‘komst ‘en wederkomst staat centraal deze eerste adventszondag. De Heer zal eenmaal komen  juist te midden van grote aardschokken die zelfs het hemelgewelf niet onberoerd laten. Kunnen en willen en durven wij dan naar Hem uitzien, opzien precies wanneer zich zoveel afspeelt dat onzeker maakt…

Dan moet je kunnen wachten, waakzaam zijn. Met dit kern woord is niet alleen het leven van een monnik samengevat; het is ook de gave en opgave van iedere gelovige, elk mens. Jezus onze Heer wil al onze hoop en toekomst vervullen en Hij zal dat ook doen ja zelfs overtreffen. Bereiden we ons dan voor, bewust innerlijk en uiterlijk paraat, staan we klaar als Hij komt. Zoals Hij eens kwam, zoals Hij komt nu in deze  Eucharistie, zoals Hij eens zal wederkomen, straks… Bereiden we ons voor op een mooie advent – vol verwachting.

Lees de preek hier:

Pictogram

Preek 1e zondag van de Advent door het jaar C 37.34 KB 43 downloads

Preek 1e zondag van de Advent door het jaar C ...