Preek 2e zondag van de Paastijd door het jaar A

Soms verstrijkt de tijd weleens op een moeilijk te doorgronden wijze. Je raakt dan de duur van de dag of de gewone structuur een beetje kwijt lijkt het.. Ervaart U dat ook dan bent U in goed gezelschap. De apostelen van Jezus waren net zo van streek. Ze waren dermate van slag dat ze zichzelf vrijwillig hadden opgesloten in een eigen soort quarantaine uit angst voor wat zou kunnen komen of kunnen gebeuren na Jezus ‘dood. Vandaag horen we hoe het hun vergaat en vooral het verhaal van en over Thomas en de ontmoeting van Jezus met hem. Beloken Pasen: Hij opent de luiken, de ramen.

Deze Eucharistie kan ons zodoende helpen nieuw licht en zicht te krijgen op deze dag, de eerste van de week als een paasgebeuren dat wij nu meemaken met Jezus die leeft en ons bevrijd, ons komt opzoeken. Hij doorbreekt onze ( op ) geslotenheid. Komt dwars door muren heen.. dat de h. Thomas ons daarbij mag helpen als ervaringsdeskundige !

Lees de preek hier:

De eucharistie is ook beschikbaar op YouTube: klik hier.