Online-Boekpresentatie vanuit de Abdijhoeve

Pinkstermaandag gaat Leo Fijen in gesprek met br. Thomas Quartier naar aanleiding van het verschijnen van diens nieuwe boek: ‘Open einde van je verlangen. Bidden met een hedendaagse monnik’ (Adveniat 2020). Vanuit onze Abdijhoeve, te volgen onder: Online-Boekpresentatie vanuit de Abdijhoeve

Hoe kun je bidden wanneer alle menselijke vanzelfsprekendheden en zekerheden op losse schroeven komen te staan? Br. Thomas schreef rond zijn Plechtige Professie in onze abdij in het voorjaar van 2020 achtentwintig gebeden en beschouwingen. Het is door de pandemie een tijd van crisis – onderscheiding. Daarbij ontstaan geen gebeden in de klassieke zin. Eerder zijn het articulaties van een hedendaags monastiek leven, in het aangezicht van God. Niet dogmatisch, maar ook niet zweverig. Niet oubollig en ook niet modieus. Wie zo bidt, verandert zijn leven en daarmee ook de werkelijkheid.

Wie het boek tot 5 juni besteld, krijgt een gesigneerd presentatie-exemplaar gestuurd: bestel hier.

Voor een opdracht mail aan: Adveniat