Preek Doop van de Heer

We sluiten vandaag de kersttijd af met een van de openbaringen, manifestaties van Jezus als Gods Beminde Zoon. Voor ons geboren, voor ons gedoopt om duidelijk en kenbaar te maken hoezeer Hij zowel bij God als bij ons hoort.

Als veel onzeker is  in onze tijd en er veel wegvalt mogen we altijd dankbaar bewust zijn en ons herinneren: we zijn gedoopt ! We horen bij De Heer. Bij God  de Vader als zijn kinderen zoals Jezus met Wie wij een doop- familie vormen. En net zoals Hij worden ook wij onvoorwaardelijk bemind als geliefde zoon/ dochter.

Misschien zijn we ons dat niet  altijd meer goed bewust of vergeten we onze zo kostbare kern waarvan onze eigen doop getuigt; dat ook wij veelgeliefd zijn en Hij in ons Zijn welbehagen vind. Keren we ons dan tot onze Vader en dalen we af in onszelf om met Hem op te stijgen tot nieuw leven in deze  eucharistie.

Lees de preek hier:

Pictogram

Preek Doop van de Heer 27.64 KB 13 downloads

Preek Doop van de Heer ...

Bekijk de eucharistie hier: op YouTube.