Preek 4e zondag van de Paastijd door het jaar B

Roepingenzondag. Je ‘ergens toe geroepen voelen ‘is iets moois, vreugdevol en waardevols. Dat geldt voor heel onze Kerk die als geheel een samengeroepen gemeenschap vormt ( ecclesia ). Jezus spreekt ons vandaag als de goede Herder toe. Hij wil ons aanspreken en uitnodigen opdat er ook mensen persoonlijk Hem van nabij volgen als religieus, priester, diaken. Zó dat je met heel je persoon bij Hem hoort en van Hem getuigt doorheen heel je levenswijze. 

Een hele uitdaging die veel vraagt maar nog meer geeft. We mogen vandaag uitdrukkelijk bidden om trouw aan de roeping die de Heer ons heeft gegeven en om nieuwe broeders en zusters te mogen begroeten. Dat we dit in deze Eucharistie ervaren. Dat Zijn trouw en roeping jegens ons ons dankbaar stemt en dat we er blijmoedig aan beantwoorden.

Download de preek hier:

Pictogram

Preek 4e zondag van de Paastijd door het jaar B 36.64 KB 12 downloads

Preek 4e zondag van de Paastijd door het jaar B ...

Bekijk de eucharistie hier: op YouTube.