Preek Hoogfeest Hemelvaart van de Heer 2021

Veertig dagen na Pasen gedenken wij dat Jezus ten hemel is opgestegen. En in deze laatste dagen voor Pinksteren bereiden we ons voor op de komst van de beloofde Heilige Geest. Jezus ‘aardse leven is vervuld en wordt in de Hemelvaart voltooid. Dat is ook voor ons belangrijk omdat wij er eenmaal deel aan krijgen. Tegelijk begint middels gebed en activiteit de gemeenschap die Zijn lichaam vormt en voortzet  in de tijd: de Kerk.

Eens zal de Heer terugkeren. In die tussentijd leven wij als de Kerk van Zijn kracht en de Geest die Hij ons zend om ‘zijn liefde en verlossing bereikbaar te maken ‘voor elkaar’.

Download de preek hier:

Pictogram

Preek Hoogfeest Hemelvaart van de Heer 2021 28.04 KB 13 downloads

Preek Hoogfeest Hemelvaart van de Heer 2021 ...

Volg de eucharistie hier: op YouTube.