Preek 19e zondag door het jaar B

Broeders en Zusters, je opladen, nieuwe energie opdoen is wel wat we onder vakantie verstaan. Uitrusten om verder toegerust te worden.  Dit geldt nog veel meer voor wat ons ten diepste innerlijk opbouwt: Jezus Christus zoals Hij zichzelf noemt: het levende brood en wel: van ons bestaan ( op. Gebed ).

Hoogtepunt is Jezus ‘eigen uitleg en nadruk omtrent de Eucharistie en met name wie Hij is en wat Hij doet en bewerkt: ons leven te zijn en dit leven geven. Geloof in Hem is daarom voorwaarde. God maakt dit mogelijk door ons bij Hem te brengen en ons door Hem te laten aantrekken. Een gave zonder weerga. Jezus is niet terughoudend maar juist uitnodigend. Laten we ons door Hem gevoed worden ? Hij wil ons  Zichzelf als levend brood aanreiken.

Download de preek hier:

Pictogram

Preek 19e zondag door het jaar B 36.00 KB 26 downloads

Preek 19e zondag door het jaar B ...

Volg de eucharistie hier: op YouTube.