Preek 33e zondag door het jaar B

Naarmate het einde van het kerkelijk jaar vordert worden de teksten en lezingen meer doel gericht op hun vervulling en voltooiing. En zo  veelzeggend en concreet jegens ons.

Onze aarde hoort de Heer toe en ligt in Zijn hand. Deze vertrouwensbasis biedt ons de rust en vrede als kenmerkende en vaste leidraad ook en zelfs bij al wat we meemaken. Wanneer wij de Heer verwachten, Hem biddend tegemoet zien zijn we in staat de juiste maat te houden en goed te onderscheiden tot aan Zijn verschijnen wanneer Hij komt. In deze uitzuivering leven wij. Altijd.

Leren we deze tekenen van de tijd, van onze wereld en huidig bestel, te duiden, te zien in dit licht. Want als we weten te onderscheiden hebben wijzelf, de Kerk en de wereld daar baat bij. Dan zijn we bereid en voorbereid om de Heer te ontmoeten en te ontvangen zoals nu deze morgen in de Eucharistie die we vieren.

Download de preek hier:

Bekijk de eucharistie hier: op YouTube.