Preek 24e zondag door het jaar C

Deze dag 11 september is in ons geheugen gegrifd. Een enorme crisis- wereldwijd –  volgde op de ineenstorting van de Twin Towers in New York ruim 20 jaar geleden. Crisissen kunnen er ook zijn en op allerlei vlakken zich afspelen met name in onszelf. Wie zijn wij en wat doen onze keuzes met ons en onze identiteit voor nu, onze wereld en de toekomst ? Voelen we ons niet snel verloren en ontheemd ? Wat is het dat er werkelijk toe doet als het gaat om heling, genezing, vergeving, verzoening ?

In het evangelie vandaag horen we het ( over  ) bekende verhaal van de verloren zoon. Maar ook over de barmhartige vader en vergeten we niet de oudste broer. Het raakt aan zoveel dat het ons kan helpen en inspireren tot onszelf te komen en de relaties met God, elkaar en onszelf te duiden en op- en aan te pakken op weg naar nieuw  en gelukkig mens zijn.

Download de preek hier:

Volg de eucharistie: