Preek 5e zondag door het jaar AI

Grondstoffen en hulpbronnen zijn uitermate belangrijk en kostbaar in onze huidige wereld. Wie erover kan beschikken kan veel doen en bepalen. Jezus spreekt ons vandaag in het vervolg van zijn Bergrede toe over zout en licht. Die zijn zó waardevol omdat de werking en het effect ervan zo treffend, nodig en veelvoudig is. Nog dringender wordt het als Hij hiermee de invloed en uitwerking van het Evangelie bedoelt en  beoogt die door ons bewerkstelligt kan worden. Die Hij van ons verwacht.

 

Zout en licht zijn kostbaar én kwetsbaar. Ze zijn er niet voor zichzelf en om zichzelf maar worden door het gebruik werkzaam, vruchtbaar en actief.  Dat geld precies ook voor ieder van ons. Bekeren wij ons in deze Eucharistie van onze zouteloos- en smakeloosheid om te luisteren naar de Heer en goed te verstaan wat wij kunnen mogen zijn en doen dankzij Hem.

Download de preek:

Volg de eucharistie: