Preek Christus Koning 2023

Soms komt en valt er zoveel samen. Verkiezingen, herdenking, dankbaarheid maar ook zorgen, vragen verwachtingen. Tot wie of wat richten wij ons dan ? De Heer. Hij is onze Koning. Een Herder- Koning die tot ons spreekt, ons aanspreekt en aanreikt hoe wij tot Hem en Zijn koninkrijk kunnen naderen en behoren. Daar gaat het over. Het eindoordeel zal niets anders zijn dan waarin Hij in zijn gekwetstheid en leed een beroep op ons doet. Barmhartigheid en mededogen bepalen dan de kant en plaats waar wij ons dan zullen bevinden.

Maar nu al gaat het dus erom Hem te zien en herkennen in onze naaste broeder en zuster in de kerk en wereld van vandaag en morgen.

Download de preek:

Volg de eucharistie:
Helaas niet beschikbaar, ik was vergeten de uitzending aan te zetten. Excuses, br. Jozef.