Preek 4e zondag van de Paastijd B

Welkom op deze 4-e Paaszondag, de roepingenzondag van de Goede Herder. Sinds 1964 wordt op deze zondag speciaal aandacht gevraagd voor mensen die willen leven en werken in de Kerk. Dit jaar met het thema: Wat vraagt God van jou ?

We kunnen en mogen ervoor kiezen. Gezamenlijk en in je eigen leven neem je die verantwoordelijkheid om iets met je persoonlijke geloof te doen maar vooral en vooraf door eerst te luisteren naar de stem van de Heer, de goede Herder.

Zo groeit Petrus uit tot iemand die initiatief neemt vanuit zijn gegroeid paasgeloof. Johannes zet nog eens de kern uiteen van Gods ‘werkzame Liefde. En Jezus de Heer toont ons de ware ene goede Herder.

Hij zet iets, ons in beweging. Zijn zorg, hart wil ons raken in aandacht voor God en elkaar. Binnen deze relatie kan een wederzijdse liefde je geheel in beslag nemen en jezelf en heel je leven in Zijn dienst stellen. Dit engagement is mogelijk als religieus, diaken, priester. In een God toe gewijd leven kun je ook je vreugde en bestemming vinden. Daarvoor is ons blijvend gebed dringend nodig.

Waar wij geroepen en gezonden worden is heel kostbaar. Ook in de wereld, ons gezin en werkkring. De Heer vraagt en nodigt ons uit. Aan ons om Hem te antwoorden.

Stellen we ons open voor wat Hij ons vandaag wil zeggen en keren we ons tot Hem opdat wij Hem van harte volgen in ons dagelijks leven.

Download de preek:

Volg de eucharistie: