Preek Hemelvaart 2017

Veertig dagen na Pasen vieren we Hemelvaart. Gedurende die veertig dagen was de verrezen Heer aan zijn leerlingen verschenen. Op deze dag steeg Hij ten hemel.

De hemelvaart van Jezus is een afscheid, maar niet zonder belofte van terugkeer. Het is een vertrek, maar niet zonder de toezegging van blijvende aanwezigheid.

De liturgie van deze dag noemt de hemelvaart van Jezus ook ónze verheffing. Door zijn menswording heeft de Zoon van God zich met ieder van ons verbonden. In zijn terugkeer naar de Vader neemt Hij ons menszijn mee tot bij God, tot in God.

De Heer steeg op ten hemel, maar verzekerde zijn leerlingen dat Hij altijd met hen zou zijn. In deze Eucharistie vieren wij Jezus’ zelfgave als blijvende tegenwoordigheid onder ons. Danken wij God en vragen wij om ontferming voor onze ontrouw aan die goddelijke liefde.

(Her)Lees de preek: 25-05-2017 – Preek Hemelvaart 2017