Preek Paaszondag 2019

“Ik ben verrezen en nog altijd ben Ik bij jullie” zongen we zojuist. Psalmwoorden die in de mond van Jezus worden gelegd. Alsof Hij óns van gene zijde toezingt. Hij is opgestaan uit de dood, maar Hij heeft ons niet verlaten. Het is Pasen, de dag die de Heer heeft gemaakt. En we vieren haar in vreugde.

Deze dag is als een nieuwe schepping. Jezus heeft de dood overwonnen en daarmee voor ons allen definitief de weg naar het eeuwige leven geopend. “Christus is uw leven” durft Paulus te zeggen. De verrezen Heer leeft. Het graf is wel leeg, maar ons hart is vervuld van de Geest van de verrezen Christus.

Door ons doopsel zijn we deelgenoten van Christus’ leven geworden, is Hij óns leven geworden. Maar de dagelijkse realiteit weerspiegelt niet altijd deze geloofswerkelijkheid. Onze paasviering bewerkt echter ook een vernieuwing van ons geloof dat we bij ons doopsel ontvingen. Daarom beginnen wij deze Paasmis met de besprenkeling met het gewijde water uit de Paasnacht, ter herinnering aan ons doopsel, tot vergeving van onze zonden.

Lees de preek hier:

Pictogram

Preek Paaszondag 2019 47.24 KB 38 downloads

Preek Paaszondag 2019 ...