Preek H. Jozef arbeider – plechtige professie br. Jozef

Monniken hebben zo hun eigen manier om de dag van de arbeid te vieren. Wij halen er een heilige bij: Sint Jozef. In het evangelie wordt hij voorgesteld als arbeider. Hij was van professie timmerman.

Ook monniken zijn arbeiders. Een voorbeeld van dat werk vindt u op de voorzijde van uw boekjes. Insiders weten dat de foto is genomen in onze kloostergang. Het beeldje van de heilige Jozef is het werk van onze broeder Henri Boelaars en de muur waaraan het hangt is ook monnikenwerk. Immers dit hele klooster is door de monniken zelf gebouwd. Bid en werk is het devies van de Benedictijnen.

Aan deze abdij gaat Roel Bruins zich vandaag plechtig verbinden als broeder Jozef. Hij doet zijn professie voor het leven. Zijn beroep is voortaan monnik te zijn. Met zijn leven wil hij getuigenis geven van de liefde van God die in Jezus in onze wereld is verschenen. Zoals de heilige Jozef wil hij zijn leven exclusief aan God wijden. Een heel unieke demonstratie dus op deze dag van de arbeid! Wij begeleiden hem met ons gebed.

Lees de preek hier: