Preek 25e zondag door het jaar A

Pp het eerste gezicht gaat het evangelie over een eerlijk loon voor werknemers. Dat is wel actueel in deze tijd van economische stagnatie. De werkloosheid neemt toe, de bestrijding van de gevolgen van de corona-epidemie kost veel geld.

Maar in feite heeft het evangelie een diepere en meer omvattende boodschap voor ons. God wil ons meer geven dan een rechtvaardig loon. Hij wil ons zijn barmhartigheid geven, niet naar de maat van onze verdiensten, maar naar de maat van zijn goedheid die eindeloos is.

Mogen we dat vandaag ervaren, in Gods woord dat verkondigd wordt en in de eucharistie waarin de Heer zichzelf met ons deelt.

Lees de preek hier:

Pictogram

Preek 25e zondag door het jaar A 36.04 KB 17 downloads

Preek 25e zondag door het jaar A ...

Bekijk de eucharistie hier: op YouTube.