Preek H. Familie 2021

We vieren vandaag de Heilige Familie: Jezus, Maria en Jozef. Het is het ‘huisfeest ‘in bekende familiekring. De wereld van het gezin waarbinnen Jezus mens is geworden. Bij Maria en Jozef thuis – geboren in Bethlehem, opgegroeid in Nazareth.

We horen in het evangelie dat Jezus als puber al zijn eigen weg gaat na de bedevaart in Jeruzalem. Niet los van Maria en Jozef maar toch heel anders dan zij verwachten slaat Jezus de weg naar God zijn Vader in.  Die radicale keus komt bij hen kwetsend over hoezeer deze voor Jezus ook vanzelfsprekend is.

Gezinnen en families zijn uitermate belangrijk  en kostbaar voor de op- en uitbouw van onze maatschappij maar ook kwetsbaar door de veelheid van keuzes en mogelijkheden waarmee jonge mensen in onze complexe wereld te maken hebben. Jezus weet wat er omgaat in families en gezinnen. Hij is er zelf onderdeel van geweest.

Zo horen wij ook als broeders en zusters bij elkaar als een grote gelovige, kerk – familie. God’s  gezin. Dat we deze geloofsfamilie in onze keuzes en banden met elkaar bewaren, delen en in mogen groeien.

Download de preek hier:

Volg de eucharistie hier: op YouTube.