Preek 5e zondag van de Paastijd door het jaar A

Welkom broeders en zusters op deze 5-e paaszondag. Het is ook de zondag van de oosterse kerken én moederdag. Veel dus om te vieren in deze gedenkwaardige meimaand. Maar wat is nu werkelijk belangrijk ? Alles van alles gist en gezift wordt dan houd je alleen het ware gehalte over: de kern waar het om gaat. Daarover spreekt het Evangelie vandaag.

Jezus staat – van buitenaf onder enorme druk. Vlak voor zijn lijden. Maar van binnenuit is Hij vrij. Spreekt vrij uit. Vrijmoedig in alle rust en zekerheid. Zelfs vanuit een soort ontspanning want Hij weet zich in God zijn Vader geborgen. Zoals een moeder haar kinderen kalmeert zo doet Jezus ook met zijn leerlingen Thomas en Filippus. En met ons want Hij is de Weg. Willen wij ook Hem volgen ?

Lees de preek hier:

Bekijk de eucharistie hier: op YouTube